STUDIO ZA STRANE JEZIKE
Modern English School

Vesti

Cambridge Teachers’ Professional Development

Cambridge Teachers’ Professional Development

5. februara 2012. godine u Beogradu su se odvijala dva velika događaja za profesore engleskog jezika. Naravno, profesori Modern English School su bili prisutni na oba. Jedan od njih je bio Cambridge Teachers’ Professional Development Programme (akreditovan pod rednim brojem 317) na Učiteljskom fakultetu.

Predavanja i radionice na Učiteljskom fakultetu je održao Teri Proser (Terry Prosser) iz Velike Britanije, koji ima višegodišnje međunarodno iskustvo u nastavi engleskog jezika.

Terry Prosser
Terry Prosser

Predavanje pod nazivom An Interactive Journey je bilo namenjeno nastavnicima i profesorima koji nastavu drže u osnovnim školama. Glavna tema ovog predavanja je bila korišćnje multimedijalnih materijala, resursa i igara na času kako bi se stvorilo prijatno, a pored toga i radno okruženje u kojoj se sadržaji mnogo lakše i efikasnije usvajaju. Predavanje pod nazivom Another Place, Another Time je bilo namenjeno nastavnicima i profesorima srednjih škola i gimnazija. Tema ovog predavanja su bili načini kako da lakše motivišemo učenike tinejdžerskog uzrasta, pružajući im uvid u način života drugih kultura, i njihovih vršnjaka iz zemalja u kojima se engleski govori kao maternji jezik.