STUDIO ZA STRANE JEZIKE
Modern English School

O nama

Škola stranih jezika Modern English School je specijalizovana škola za učenje engleskog jezika.

Uspešna nastava je jedan od glavnih ciljeva postojanja naše škole. Da bi ona to stvarno i bila mi smo posebnu pažnju posvetili sledećim elementima:

Metodologija rada

Prilikom usvajanja metoda izučavanja jezika i oblika rada opredelili smo se za u svetu opšteprihvaćen komunikativni pristup, što znači da je naš prvenstveni cilj da polaznici nauče da komuniciraju na stranom jeziku.

U nastavi smo veoma fleksibilni prema potrebama naših polaznika. Pošto je vaše vreme dragoceno, trudimo se da ga iskoristimo na najbolji mogući način. Tako su i termini za kurseve veoma fleksibilni i traju od 8 do 22 časa.

Udžbenici

Nastava se izvodi po najnovijim originalnim udžbenicima uz audio i video podršku. Uz to se koriste rečnici, gramatike, testovi i knjige poznatih izdavačkih kuća kao što su Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson (Longman), Macmillan, Ladybird, Express Publishing, MM Publications. Škola omogućava kupovinu knjiga, rečnika, CD-a i drugih edukativnih materijala a poseduje i svoju biblioteku sa mnoštvom knjiga i časopisa. Sve studente ohrabrujemo da iskoriste i ove dodatne sadržaje.

Testiranje

Pre upisa sa svakim polaznikom, čak i onim najmlađim, obavlja se razgovor i testiranje.

Testiranje u toku kursa

Pažljivo pratimo rad i napredak svakog polaznika. U toku kursa vrši se redovna provera napredovanja, a na kraju se polaže završni test i dobija pisani izveštaj o radu, kao i diploma o završenom kursu. Za testiranje u toku kursa koriste se testovi koji pokrivaju materiju koju obrađuje udžbenik kao i dodatni testovi koje profesori samostalno prave kako bi testirali posebne oblasti.

Dodatni materijal

U toku nastave koriste se edukativne igre, lektira, časopisi, DVD, a sve u cilju poboljšanja usvajanja jezika.

Nastavni kadar

Nastavni kadar Modern English School je sačinjen od profesora engleskog jezika koji su obrazovani u Srbiji i u inostranstvu, a oni su motivisani, pouzdani i puni entuzijazma. Trude se da prenesu svoja znanja, veštine i iskustva na najbolji mogući način primenjujući najsavremenije metode za učenje engleskog jezika.

Profesori engleskog jezika u Modern English School redovno dopunjuju svoje znanje na stručnim seminarima doprinoseći osavremenjivanju i usavršavanju polaznika bilo kroz nove reči, fraze ili savremeni metodološki pristup.

Ivana Milošević

Ivana Milošević
direktor nastave

Ivana Milošević, direktor nastave u školi Modern English School, je visoko kvalifikovan profesor engleskog jezika (MA TESOL).

Pored toga što je majka troje dece, Ivanin životni poziv je posao nastavnika engleskog jezika koji sa ljubavlju obavlja 18 godina. Uživa radeći sa ljudima i uvek se trudi da prenese znanje na način na koji će ga polaznik razumeti i što bolje usvojiti. Voli da putuje i da se usavršava. Međunarodni je trener nastavnika i aktivan član ELTA, TESOL i IATEFL.

Elza Holt (MA, University of Kent at Canterbury, UK) je profesor engleskog jezika, dvojezična, prevodilac, objavljeni pesnik. Dvojezičnost joj je omogućila da razvije sistemski metod za prenos znanja o jeziku.

Elza Hot

Elza Holt

Nikola Mitrovic

Nikola Mitrović

Nikola Mitrović je strane jezike počeo da uči još u predškolskom i 15 godina je već profesor engleskog. Smatra da jezik nikada ne možemo naučiti do kraja stoga učenicima govori da konstantno rade na njemu, kao što to i sam čini. U Modern English School svoje stečene veštine prenosi predajući poslovni i opšti engleski klijentima u školi i van nje.

Marija Golubović (MA) je nastavnik engleskog jezika. Iza nje je desetogodišnje iskustvo u radu sa decom i odraslima. Recenzent je 12 udžbenika koji su akreditovani u Srbiji. Marija obožava naše letnje kampove. Voli da planinari. Usavršavala se u Ohaju, SAD.

Marija Golubovic

Marija Golubović

Utisci polaznika

Peđa

Profesor matematike

Moja preporuka svima kojima treba praktični engleski za posao i za opštu kulturu. Sve je izvrsno – profesionalni profesori, dobra organizacija i sjajan odnos prema polaznicima!

Kim J.

Pyongyang

I went to the Modern English School for a couple of months. I was very happy and regret that I had to leave it and Serbia.

Miloš

Student

Spremao sam TOEFL za prijemni na Bocconi Univerzitet sa profesorkom iz ove škole. Položio sam sa većom ocenom nego što sam se nadao. Sve pohvale!

Mirjana

Student of basketball at Visoka Škola za Sport

I started talking in English for the first time when I came to this school. I didn’t even know I could.

Dražen Petrović

Žena i ja smo spremali IELTS ispit za iseljenje u Australiju. Zahvaljujući profesorki, časovi nisu bili smor. Položili smo oboje i sada smo u Pertu. Hvala MES!

Andrijana J.

Writer

The Modern English School was warm in the winter, cool in the summer. The teachers were kind. What more can we wish for?

K.L.

Student fizike

Moji utisci o MES? Veoma solidna škola, zanimljivi profesori. Super lokacija!

Anastasija

High school student

The teachers are very kind and helpful and the school gave me the education I really needed, with a lot of laughing and positive energy. I learned a lot.

Sofija Dugalić

Communication Specialist

U školu Modern Englih School krenula sam krajem 2013. godine s ciljem da unapredim svoje znanje engleskog jezika, kojim nisam bila zadovoljna. Mislim da čitava budućnost, kako karijerna tako i lična, leži na poznavanju jezika – pre svega maternjeg, a potom i drugog, trećeg, pa i petog jezika...