STUDIO ZA STRANE JEZIKE
Modern English School

Vesti

Halloween 2016 @MES

Halloween 2016 @MES

Halloween  2016 @MES / Proslava Noći veštica 2016 u MES-u

Halloween

Uoči proslave Noći veštica, u subotu 29. oktobra 2016. godine, na naše veliko zadovoljstvo ugostili smo polaznike Access programa i pomogli im da se pripreme za tematsku zabavu ‘ Halloween Party’ i sakupljanje slatkiša, poznato kao ’trick-or-treat’, u diplomatskom naselju na Banovom brdu.

Tom prilikom organizovano je profesionalno šminkanje i maskirnje u bundeve, šumske vile i princeze, ali i veštice i likove iz horor filmova i priča. Polaznici Access programa pokazali su zavidno umeće u kreiranju svojih likova osmislivši impresivne odevne kombinacije i detalje, što je doprinelo kompletnom doživljaju ovog praznika.

Učešće u zabavi omogućila je Američka ambasada u Beogradu, koja već treću godinu u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika ’ELTA’ uspešno sprovodi program učenja engleskog jezika za talentovane učenike iz socijalno osetljivih sredina. Kroz niz aktivnosti van učionice, polaznici imaju priliku da na podsticajan način usvoje Engleski jezik i ostvare kontakte sa svojim vršnjacima iz inostranstva.

Smatra se da praznik ’Halloween’, koji postaje sve popularniji širom sveta, posebno među mladima, potiče iz verovanja starih Kelta da prelazak leta u zimu i promena plodne zemlje u jalovu daje snagu podzemnim silama da posete svet živih. Tradicija pripremanja hrane i davanja slatkiša osmišljena je kako bi se te strašne sile zadovoljile i primirile.

Kako smo se proveli u pripremama i celodnevnoj zabavi, pogledajte u nastavku.