STUDIO ZA STRANE JEZIKE
Modern English School

Vesti

English Book – Oxford Day

English Book – Oxford Day

Nastavnici zaposleni u Modern English School su iskoristili i ovu priliku da prisustvuju seminaru The English Book – Oxford Day koji se održao 10. novembra 2012. godine u Sava Centru. Seminaru je prisustvovalo oko 1300 profesora engleskog jezika. 

Kristina Cvetković, Marija Lukač, Ivana Milošević, Borislava Jovanović, Luke Meddings, Ken Wilson i Marisa Constantinides
Kristina Cvetković, Marija Lukač, Ivana Milošević, Borislava Jovanović, Luke Meddings, Ken Wilson i Marisa Constantinides

Prvo predavanje pod nazivom Messy Tech je održao Luk Medings (Luke Meddings). Pošto je Luk koautor knjige Teaching Unplugged, iskoristio je ovu priliku da nam objasni unplugged metodu koja se zasniva na spontanosti, kreativnosti i improvizaciji. Iskoristio je pesmu Elvisa Prislija Too much da nam ukaže da većina nastavnika donosi previše materijala na čas. Čas ne bi trebalo da bude isprogramiran i da sadrži uvek isti niz vežbi već da nastavnici moraju da dopuste da se jezik sam razvija. 

Ken Wilson Sanja Ivana Milosevic Luke
Ken Wilson, Sanja, Ivana Milošević, Luke

Predavanje Kena Vilsona (Ken Wilson) je kao i uvek bilo izrazito uzbudljivo i aktivno. Njegovo izlaganje Ten quotes to make you think, sadržalo je citate poznatih ličnosti koji su imali za cilj da nam pokažu čemu bi obrazovanje trebalo da služi. 

Treći predavač je bila Marisa Konstantinides (Marisa Constantinides), osnivač #eltchat i trener sa međunarodnim iskustvom. Njego izlaganje Defragmenting Foreign Language Learning nam je ukazalo na holistički pristup učenju jezika kao i na različite vrste vežbanja. Marisa je sa nama podelila mnoštvo korisnik sajtova za učenje engleskog jezika (www.extranormal.com i www.storybird.com). Ona nas je takođe uputila i u novi projekat  (aplanet project) koji nastavnicima može da služi kao izvrsna baza za dalje usavršavanje. 

Potom je prisutne pozdravio Tony O’Brien u ime Britanskog kulturnog centra i uputio nas na sajtove koji mogu da budu korisni i profesorima i učenicima. Zorica Jovanović i Marija Lukač su bile od velike pomoći Toniju u predstavljanju zanimljivih sadržaja sa ovih sajtova.

Poslednje predavanje je održao Kolin Grendžer (Colin Granger), na temu The Importance of Being English or The English in Love. Kolin nam je na šaljiv način pokazao zajedničke crte Engleza: distanciranost, razgovor o vremenu, ispijanje čaja itd. Kao ilustraciju pokazao nam je film The Brief Encounter

Sa pravom možemo da kažemo da je ovo bio jedan od boljih seminara u 2012. godini.